Franks Ur.Återförsäljare för Glashütte Original
Franks Ur Zenith

Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Allmän diskussion om klockor och klockrelaterade saker.

Moderator: Jocke

  • Annons
Glashütte Original

Re: Sv: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav Brunte82 » tor 02 jan 2014, 16:09

Bågvinge skrev:Hej alla klockvänner!

Jag heter Nicklas och är ny här på forumet.
Precis som alla andra här är jag förtjust i klockor :!AA
Jag äger dock själv ingen klocka av klass utan har en vanlig enkel triwaklocka, men den är helt okej ändå.

Mitt stora nyvunna intresse är att fotografera klockor och smycken och har under hösten byggt upp en fotostudio för detta ändamål.
Titta gärna in på min hemsida http://www.bagvinge.com/, den är ny men det ligger ett par klockbilder och lite om min studio.

Jag hoppas få vänner här på forumet som vill ge feedback på mina bilder och samtidigt skall jag försöka bidra med diverse tips till den som gillar plåta produkter och inte har lust att bränna pengar på dyra proffsgrejer :!AA

Ha en god fortsättning på 2014!


Välkommen, snygg hemsida!
Användarvisningsbild
Brunte82
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 63
Blev medlem: fre 27 dec 2013, 14:59

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav sveol » tor 02 jan 2014, 21:45

Hej,

First off, kul att vara här. Hoppas bli en aktiv medlem som kanske, just kanske, kan bidra till forumet.

Först lite historia. Beware nu. And dont kill me.

Jag älskar klockor. Sedean 2006 när far min gav mig en Thailand Omega så har jag varit fast. Sedan dess har jag ägt 25+ klockor. De flesta från Kina med allt vad det innebär. Inte för statusen, utan det var spåret in för mig gällande klockor.. och har sedan dess varit kvar. Och blev rätt invloverad i den världen. Men nog om det. Sedan 2 år tillbaka så har min nya chef rackat ner på mig angående mina klockor. Visst de har haft ETA urverk (tro det eller ej), dubbel AR och Sapphire. Men också 2824-2 clone urverk, men han var inte imponerad. Jag försökte få över honom till den "mörka" sidan. Jag gav alla argument om "why pay for the brand" etc men det gick inte. All heder till honom (Han är föresten aktiv på detta forum). Så jag började tänka. Varför köpa .ch när det finns så mycket bra klockor för ca. 3.000-10.000kr som spöar sk**en av .ch versionerna.

Så nu är jag på väg. Konto skapat här och på Watchuseek.com. Raidar Chrono24.com. Och mina första inköp kommer snart.

Siktet är inställt på följande under detta år:

Seiko SKX007
Steinhart Ocean one red
Sno chefens Tudor BB ;)

Hoppas det är ok att jag skriver om min historia. Folk verkar racka ner på de som kört .ch klockor. Själv bryr jag mig inte om vart de kommer ifrån. Jag har aldrig försökt lura någon. Klockan är det viktiga för mig. Det är intresset, hobbyn som är det viktiga. Själva kärleken til dessa små mekaniska tingestar som av magi ser till att jag kan hålla tiden till mitt nästa möte.
sveol
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 34
Blev medlem: tor 02 jan 2014, 13:52

Re: Sv: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav Brunte82 » tor 02 jan 2014, 21:56

Välkommen. Tror du kommer passa in kanon.
Användarvisningsbild
Brunte82
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 63
Blev medlem: fre 27 dec 2013, 14:59

Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav watchkeeper » fre 03 jan 2014, 16:53

Hej!

Dags att presentera sig! Jag har alltid haft ett intresse för prylar och min första klocka jag själv valde var en klocka för 300-400 sek som gick att köpa från flygvapnet under 90:talet.

Bild(lånad bild)

Den ersattes sedan med några digitalare samt mitt första automatare...

Casio G-Shock "MUDMAN"
Suunto X6hr
Suunto X9Mi
Certina DS3 Chrono (såld via gamla TTT)

Idag ser klockgarderoben ut så här:

Rolex 16610LV
Breitling Chrono Avenger "Blacksteel"
Omega De Ville
Glycine Airman 17
Suunto X6hr

BildBildBildBild

Mitt senaste inköp var Rolexen och tillsammans med min Airman är det den som får mest handledstid. Är i tankarna på att göra en del förändringar i klockgarderoben igen efter att det stått still sedan 2010, vi får se vart det landar...
Senast redigerad av watchkeeper sön 08 jun 2014, 07:35, redigerad totalt 1 gång.
watchkeeper
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 21
Blev medlem: mån 21 jan 2013, 22:29
Ort: Östergötland

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav Mr016 » ons 08 jan 2014, 23:01

CuslonGodibb skrev:Nu är det dags för mig att presentera mig för medlemmarna på detta förträffliga forum!

På Internet går jag under namnet CuslonGodibb, ett namn som jag för övrigt lånad av en karaktär som skapats av min favoritartist, Povel Ramel.
Jag är nu på väg mot de 30 (april 2014 närmar sig fortare än jag skulle önska!), och har varit intresserad av klockor sedan jag var mycket liten. I sjuårsåldern eller så fick jag ett gökur av min far, och det blev starten på ett klocksamlande som pågår än i dag.

För mig är det i princip mekaniska klockor som gäller, och då först och främst väggur, men i samlingen finns både väggur, väckarur, fickur och armbandsur. En och annan batteridriven klocka har smugit sig in i samlingen, men till övervägande delen är det som sagt mekaniskt som gäller. Just nu har jag dock för första gången gjort ett avsteg från denna princip, eftersom jag bestämt mig för att skaffa ett batteridrivet armbandsur. Som "finklocka" har jag dock min morfars gamla Omega Seamaster (gissningsvis 1950-tal), så när jag vill sätta guldkant på armen och tillvaron tar jag fram den.

Jag har länge tänkt göra en grundlig inventering av min samling, men tycks aldrig riktigt komma till skott med det... Allt som allt landar i alla fall samlingen på runt 100 klockor, och förhoppningsvis kommer den att fortsätta växa. Mitt enda egentliga problem just nu är att utrymmet på väggarna börjar ta slut.

Ja, där har ni mig, i ett litet nötskal. När jag inte njuter av klockor eller musicerar, läser, skriver, surfar runt på nätet eller tittar på film arbetar jag som lärare för grundskolans tidigare år.

Jag är glad åt att ha hittat detta forum. Själv har jag kanske inte så mycket att bidra med (?), men jag kommer att läsa med stort intresse!

Önskar er alla en riktigt god jul med förhoppning om att tomten kommer med klockor i sina paket

gör
CuslonGodibb


Välkommen!
Själv har jag bara två mekaniska väggklockor som tickar och slår, tycker jag är ett trevligt inslag i hemmet.
Undrar hur det låter hemma hos dig om du har väggarna fulla?? Det blir lite att skruva på!
Användarvisningsbild
Mr016
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 355
Blev medlem: tis 11 sep 2012, 21:51
Ort: Eskilstuna

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav Wetterflod » sön 12 jan 2014, 12:13

Hej! 31-årig flygtekniker från Norrland som varit på TTT sedan... ja 2006 kanske? Är lite av en periodare när det kommer till intressen i allmänhet. Körde "all in" på klockor ett par år. Det hela började med en 2004:as Chrono-Avenger som jag fortfarande saknar faktiskt. Sen har det blivit nån omega och nån breitling + massa skräp som jag undrar varför jag köpt alls :)

Tyckte det blev lite opraktiskt att bära klocka när man skruvade + risk för att kortsluta saker och skada både materiel samt klocka. Blev att jag la av mig klockorna och "glömde" att ta på mig dom på min lediga tid där dom också var lite i vägen när man skulle gymma osv. I och med detta gled jag ifrån intresset en del + att det blev lite för mycket ett tag. Så det blev att man sålde av en del och riktade in sig på flipperspel istället :). Har hunnit köpa 4 flipperspel som jag renoverat upp spelat på ett tag och sedan sålt igen då det intresset också kallnat en aning (har kvar ett flipper).

Sen är det bilar som fått mest uppmärksamhet på slutet. Har en Corvette C6 från 2005 och en VW bubbla från -66 som jag håller på att fixa till. Kör en 2007 BMW 330d till vardags.

Städade dock garderoben för ett tag sedan och fann klocklådan igen.... Gick igenom den och kände att Jakten på Sub 16800 från 1982 måste fortsätta ;) I och med detta började jag läsa TTT efter ett par års paus. Och klockintresset har återigen väckts, ska dock hålla det på en lagom nivå.

Höres// JW
Wetterflod
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 10
Blev medlem: fre 14 sep 2012, 11:28

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav mats.svard » fre 17 jan 2014, 21:37

Hej!

Jag heter Mats Svärd och nybliven medlem på forumet. Har dock varit inne och surfat en del på forumet sedan jag bestämde mig för att köpa mig själv en 30-års present för ca 1,5 år sedan. Det landade på en Oris diver small second. Mkt trevlig klocka men den stora graalen för mig är en Planet Ocean XL. Mitt intresse för klockor tog fart när jag började jobba och tjäna egna pengar i 18-års åldern. Jag bor utanför Linköping med sambo och dotter och är till yrket idrottslärare. För närvarande är jag på jakt efter en stabil klocka att ha på jobbet...

Det va det om mig!

Tjäna!
mats.svard
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 17
Blev medlem: fre 17 jan 2014, 20:07

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav Sparven » lör 18 jan 2014, 20:04

Hej,

Mitt namn är Lars och jag bor i en liten by i södra Sverige. Har länge funderat på att bli medlem här på forumet, men inte fått tummarna loss förrän nu.

Mitt klockinnehav består idag av en Certina DS Action diver. Har tidigare ägt en Speedmaster, men efter att fjädern gick av efter fyraårs användning, sålde jag den. Under våren kommer jag förmodligen att köpa en PO, eller något likvärdigt, har inte riktigt bestämt mig ännu.

Ha en fortsatt trevlig lördagskväll.

/Lars
Sparven
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 10
Blev medlem: lör 18 jan 2014, 19:26

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav tobwe » sön 26 jan 2014, 22:55

Okej, here goes...

Jag har varit med i loopen sedan TTT - och har haft ett stort klockintresse sedan jag var liten på grund av min fars intresse. Mitt eget "riktiga" intresse började som 16-åring när jag fick en Omega Constellation av min farfar.. Efter en rätt lång frånvaro från forumet på grund av jobb och livet generellt har jag hittat tillbaka till klockintresset. Under året har en helsikes massa klockor passerat revy men sedan ett par år har jag försökt hålla i istället för att flippa och fokusera på att bygga en samling...

Privat bor jag numera utomlands och är regionschef för Europa för ett ganska stort svenskt företag. Nuvarande samling består av enbart keepers:

- Omega Speedy
- Omega Seamaster Chrono (Cal. 3301)
- IWC Aquatimer (3536)
- Rolex GMTIIc
- JLC Reverso Squadra Hometime
- Panerai PAM40
- AP ROO Diver

Allt i stål, jag gillar sportklockor på länk eller gummi. Jag har ingen grail men jag vill ha en no-date Sub i samlingen för eller senare...

Dessutom ska jag se till att vara lite mer aktiv framöver! :)
tobwe
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 44
Blev medlem: tis 25 dec 2012, 11:04

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav Edblad » lör 15 feb 2014, 23:57

Hej på er.

Inflyttad Skåning, 33år, 3 barn, 1 fru, 0 Rolex (än) här. Blev klock-smittad av en polare nyss så jag spenderar tiden med att plugga klockor och speciellt detaljer kring Submariner då det kommer bli mitt första inköp.

Andra objekt på wanted-listan är JLC Reverso Grande GMT och PP Calatrava, men det får bli om många år. Det fina med Submarinern är att den är både vatten-, köttfärssås- och bajstålig. Med 3 barn under 5 år är det precis vad som behövs.

Ha det guld så hoppas jag vi hörs på forumet!
Edblad
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 2
Blev medlem: lör 15 feb 2014, 23:48

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav Lukas112 » tis 11 mar 2014, 19:48

Hej alla!
Gammal klock-torsk som hängt på forumet i intervaller sedan gamla forumet.
Jobbar med ädelmetaller och förnybar energi.
Många klockor har passerat min handled, men i dagsläget:
AP bumblebee på survivor rubber.
Daytona ss
Sub C

//
T
Lukas112
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 3
Blev medlem: fre 14 sep 2012, 12:35

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav coffy » ons 12 mar 2014, 16:29

Hej alla,

Christopher heter jag och är 35 år, har barn, sambo och hus. Men det jag gläds åt mest är mina två klockor;)

Jag har varit intresserad av klockor ett tag och avverkat ett par stycken genom åren.

Den första klockan jag fastnade för var en TAG Heur Monza, därefter har jag haft Omega i tre olika varianter (1st PO, 2 st SM), Panerai och JLC Master Compressor. Gemensamt för klockorna på andra sidan punkten är att de är sålda (JLCn saknar jag mer än jag trodde) för att finansiera nya kärleksobjekt.

Idag har jag Rolex Milgauss GV och Vacheron C Overseas (gamla modellen). Två klockor som jag verkligen uppskattar, dom blir troligtvis kvar väldigt länge i min ägo.

En klocka som fått min uppmärksamhet på sistone är Tudor Black Bay på läderarmband, riktigt läcker!

Ha det bra!
coffy
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 6
Blev medlem: tis 28 jan 2014, 15:58

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav cLoCkWiSeGuy » tor 13 mar 2014, 01:13

Jaha, kanske dags att presentera sig..? Kallar mig för cLoCkWiSeGuy här på forumet,
men heter något helt annat egentligen : ) Bor på landet på västkusten, nedanför berget
ovanför åkrarna och ån.. Precis mellan 40 och 50 i ålder, fast en spjuver ändå.
Klockintresset började 1997, jag måste ha sett någon reklam för Seiko kinetic nånstans
och jag behövde byta batteri på min swatch i samma veva och jag tyckte att det var
såå coolt med en klocka som bara gick i all evighet utan att behöva byta batteri..
Inhandlade en Seiko kinetic, men hade fått upp intresset för automatiska armbandsur,
det var bara det att dom som fanns på den tiden var långt utanför vad jag hade råd med.
Informationsflödet var långt ifrån lika utvecklat då som det är nu, internet fanns knappt...
Och jag hade fått för mig att endast kronometercertifierade ur var det enda som var
något att ha, allt annat var skit... Andra ur som inte var det kunde ju inte visa tiden rätt?
Hade min Seiko kinetic som faktiskt visade tiden rätt, men varannat år fick jag lämna in
den på garanti för att byta "kondensator". Hade lika gärna kunnat ha en batteriklocka.
Bestämde mej för att inte ha armbandsur överhuvudtaget förrän jag kunde köpa mig en
automatic kronometer. Hade bara mobilen som klocka i över tio år och ägnade inte något
särskilt intresse åt mekaniska armbandsur. Kollade inte ens klockor på nätet.
Men en dag för ca 2,5 år sedan fick jag för mig att kolla lite klockor på nätet och insåg
att utbudet hade fullständigt exploderat sedan jag var intresserad 14 år tidigare,
något hade hänt! Nu fanns det hur många automatiska klockor som helst där ute,
till priser som vanliga snubbar inte hade haft råd med tidigare!
Mitt intresse tog fart igen och jag började ägna mer och mer tid för att lära mej allt
om olika tillverkare och urverk och jag började lurka på både detta forumet och
andra utländska. Så småningom köpte jag mig en Tissot och sedan har det blivit några
till och det kommer nog bli några till och så håller det på...
Det är helt enkelt jättekul med mekaniska armbandsur, jag är bara så oerhört
fascinerad av det här, en blandning av design, mekanik och historia och det är ju
bara så att klockor skapar mycket känslor så små dom är..

cWG
cLoCkWiSeGuy
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 27
Blev medlem: tor 06 mar 2014, 06:43

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav Piraa » lör 12 apr 2014, 22:03

Hej!
Mitt namn är Albin och jag kallar mig Piraa på forumet.
Jag bor i Göteborg och mitt klockintresse började tidigt på 80-talet men då med digitala ur eller quartz ur, min första mekaniska fick jag av min morfar i slutet på 80-talet och det var en Certina guldklocka som han hade fått för lång och trogen tjänst. Mina bruksur har länge varit Certina DS quartz ur men jag har nyligen förnyat mitt klockintresse genom att köpa en Certina blue ribbon automatic Volvo 50-år klocka.
DSC_0093.jpg
DSC_0093.jpg (322.1 KiB) Visad 122811 gånger

DSC_0099.jpg
DSC_0099.jpg (406.98 KiB) Visad 122811 gånger

DSC_0128.jpg
DSC_0128.jpg (916.13 KiB) Visad 122811 gånger

DSC_0113.jpg
DSC_0113.jpg (1.16 MiB) Visad 122811 gånger

DSC_0107.jpg
DSC_0107.jpg (499.32 KiB) Visad 122811 gånger
Piraa
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 1
Blev medlem: lör 12 apr 2014, 20:43

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav Richispice » tis 06 maj 2014, 19:08

Hej, Richard heter jag, är 39 år och väldigt rookie här.

Har alltid gillat klockor men det har eskalerat och sedan en herrmiddag i slutet på 2013 har det rent av blivit ett osunt intresse. För att inte tala om den ekonomiska biten. Även om jag jobbar på en av de stora bankerna kan jag inte bara gå ner och ta en skopa i valvet tyvärr.

I dagsläget har jag 4 klockor varav en Certina DS Action som får den mesta handledstiden. Har även en Seiko som tydligen är rätt speciell enligt en klock-kunnig vän.

Det som ligger närmast i pipen för mig är att införskaffa en Tudor Day Date Jumbo alt Tudor Datejust Jumbo. En annan som skall läggas till samlingen är en Sinn 358 Flieger. Sen om det blir en SA eller Diapal får framtiden utvisa. Har även ögonen på Rolex Submariner. Det finns ju så många fina klockor!

Det känns trevligt att få vara en liten del av detta fina sällskap. Min fru uppskattar dock inte all den tid jag sitter med Ipaden och dammsugen webben på information.

Ha det gott.

Richard aka Richispice
Användarvisningsbild
Richispice
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 30
Blev medlem: ons 13 nov 2013, 14:07
Ort: Stockholm

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav Richispice » ons 07 maj 2014, 11:33

JoepeteJokla skrev:Jeg hedder John, og har været med på diverse fora i nogle år efterhånden - inklusive den "gamle" TTT. Seiko startede det hele for mig, og så har jeg siden prøvet en masse andre klokker. Jeg holder meget af samværet omkring urene og de gode snakke samt nye bekendtskaber, som interessen bringer med sig. Vi ses på TTT :!K

For tiden bærer jeg ofte min PO eller min Chrono Evo. Andre ure kan dog også friste :!Q

Bild

Bild


Man måste ju älska Omegan, otroligt snygg!

Richard
Användarvisningsbild
Richispice
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 30
Blev medlem: ons 13 nov 2013, 14:07
Ort: Stockholm

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav silkis » lör 07 jun 2014, 14:11

Hej,

Efter en tids medlemskap på KS tänkte jag att det var dags att öppna konto här också!

Jag heter Marcus, är 18 år gammal och bor i Göteborgs området. I nuläget äger jag en Certina men är nu på jakt efter min första finare klocka, föredragsvis en Rolex Explorer II.

Vi hörs, och tack för ett bra forum!

Marcus
silkis
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 2
Blev medlem: lör 07 jun 2014, 14:04

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav Erik » sön 29 jun 2014, 17:41

Bättre sent än aldrig! Har varit medlem i ca 2 år och köpt och sålt några klockor vid det här laget och lärt mig hur mycket som helst tack vare detta forum och grannforat. Jobbar till vardags med vatten och miljö och förutom klockor gillar jag även gitarrer.

Har alltid tyckt att klockor är intressant och fick min första Seiko med blå och orange urtavla någon gång under sjuttiotalet av mina föräldrar (mycket cool på svart bundband som var det som gällde då). Under senare delen av 80-talet köpte jag min första Omega. En liten Seamaster i stål. Fick sedan tag på en Chronograf från ASU i brist på pengar för att kunna finansiera en Breitling som då var det jag önskade hetast. ASU:n finns kvar och går fortfarande ok trots total avsaknad av service.

Bild

Klockintresset intensifierades för ca 5 år sedan och ett antal klockor har provats. Gillade (gillar) t.ex. Glycine som känns väldigt prisvärda begagnade.

Bild

Jag har även gett mig på att slöjda ihop några egna armband t.ex. det gräsliga röda på KMU48:an ovan.

Nu har jag hittat några klockor som känns som en bra början på en liten samling.

Bild

Vad som kommer framöver vet jag inte riktigt men det lutar åt någon vittavlad. Kanske en Milgauss eller Explorer II. Grand Seiko tycker jag är fantastiskt fina så varför inte en sådan framöver. Sannolikt kommer jag även att fastna i det fantasilösa Rolex Sub/GMT-träsket någon gång :!AA .
Erik
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 33
Blev medlem: lör 10 nov 2012, 15:00

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav Fergi » mån 21 jul 2014, 20:46

Hej
Är ny på detta forum och har väl insett ett tag att jag älskar klockor men har väl inte riktigt vilja insett de (dyr hobby) har varit här och snokat till och från ett tag men kommer förhoppningsvis så småningom börja vandra stegen uppåt
Har haft massa "inget att nämna klockor" har just nu bara en archimede pilot automat och en wenger dykare men letar just nu efter en oris aquis date.

Detta verkar var ett riktigt kul forum och kommer tillbringa många timmar här framöver.

Trevlig kväll på er alla
Fergi
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 226
Blev medlem: mån 21 jul 2014, 20:39

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav Henkes » sön 27 jul 2014, 13:06

Hej
Henrik heter jag och jobbar som processoperatör kommer från skåne och är 52 år
Henkes
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 2
Blev medlem: sön 27 jul 2014, 13:02

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav mmartensson » tis 29 jul 2014, 13:10

Mathias heter jag och är relativt ny på forumet, har mest "lurkat" omkring men kände att det är dags att presentera sig!
Är 34 år och bor i Stockholm.

Fick min första "riktiga" klocka av min far 2006 men det var nog inte förrän 2011 som mitt intresse tog fart, och sen dess har det bara rullat på.... Äger för tillfället en Tag Heuer Carrera, en Rolex Sub och en 1601 Datejust. Har snöat in rejält på vintage GMT Pepsi vilket troligen blir nästa köp.

Tycker klockor är jäkligt kul och man kan väl säga att jag blivit biten.....

Det var lite kort om mig!
Med vänlig hälsning,
Mathias
mmartensson
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 24
Blev medlem: ons 07 maj 2014, 17:01

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav jesper403 » lör 02 aug 2014, 18:16

Hej

Jesper heter jag, 27 år från Göteborg/ Borås området. Är tok intresserad av klockor sedan ett tag tillbaka, cirka 3 år. Men inte förrän nu har jag börjar spara för mitt första inköp. Så håll ögonen öppna för ett paketöppnar tråd inom snar framtid!

Ha det gott!
jesper403
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 15
Blev medlem: ons 23 apr 2014, 20:28

Re: Sv: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav snowpirate » tor 28 aug 2014, 12:44

Tjenis!
Andreas 36år från Huskvarna. Kändes som starten på en sliskig kontaktannons..... Jaja.
Har huserat ett tag på KS och tänkte även prova lyckan här.
Zodiac är mitt mellannamn :) älskar dem och kommer alltid göra så. Är för övrigt en allätare, inga dress-ur under 41mm hamnar dock på mina handleder.
Postar två av mina favorit Zodiacs.
Tjipp everybody!!
Bild
Bild
Using Tapatalk
Användarvisningsbild
snowpirate
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 15
Blev medlem: tor 05 jun 2014, 06:56
Ort: Huskvarna

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav mercury-50 » tis 16 sep 2014, 22:47

Mitt namn är Stephan Henriksson. Bor i Charlottenberg 4 mil norr om Arvika nära norska gränsen.
Till yrke är jag billackerare. Intressen bilar klockor trädgård båtar ...alltså många intressen.
Gamla Led klockor ifrån 70 talet är min stora passion .
mercury-50
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 1
Blev medlem: tis 16 sep 2014, 22:13

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav Johan M » fre 19 sep 2014, 19:02

mercury-50 skrev:Mitt namn är Stephan Henriksson. Bor i Charlottenberg 4 mil norr om Arvika nära norska gränsen.
Till yrke är jag billackerare. Intressen bilar klockor trädgård båtar ...alltså många intressen.
Gamla Led klockor ifrån 70 talet är min stora passion .


LED-klockor är coola, hoppas du lägger upp lite bilder :) Välkommen :!Q
Johan M
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 422
Blev medlem: mån 10 sep 2012, 11:55

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav magoo » tis 14 okt 2014, 09:45

Hej
Mats heter jag och har nyss fått ett store intresse för klockor. Äger idag ingen dyrare klocka
men hoppas så småning om införskaffa mig en. Hittade hit till detta forum och tänkte ställa
div dumma frågor och förhoppningsvis lära mig lite innan jag köper någon.

Mvh
magoo
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 5
Blev medlem: tis 14 okt 2014, 09:00

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav Ronnie » sön 26 okt 2014, 16:13

Hej! Ronnie från Gustavsberg här.
Har just kommit igång med att samla på mig klockor. Tycks dras till småsekundare med ganska osvängda bandhorn.

Bild
Samlingens tillstånd 26/10 2014
Ronnie
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 7
Blev medlem: fre 24 okt 2014, 13:13

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav Hulken » tis 25 nov 2014, 15:03

Hej,

Jag heter Jens och är också insnöad på klockor! Tycker om allt möjligt från gamla klassiker till nya moderna allt som enligt min mening ser bra ut! Favorit klocka är Tag Heuer Monaco, en tidlös klassiker!
Ser fram emot att få vara en del av detta forum!
Hulken
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 1
Blev medlem: tis 25 nov 2014, 14:55

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav steampunk » ons 26 nov 2014, 23:42

Hej!

Jag bor på västkusten (skriven i en stad, bor i en annan - komplicerad historia), 45 år.

Blev lite småintresserad av klockor för några år sedan via klädintresset, men aldrig varit intresserad av samlande. Jag är t.o.m. så tråkig att jag haft samma Certina DS titan sedan 1988, på samma arm, dag och natt. Det är t.o.m. påverkat handleden - den ser lite deformerad ut, nästan. :!AA

Jag är insnöad på Certina. Vet inte varför, inga märkvärdiga klockor, det har bara blivit så. Så när quartz-titanen började svaja så skulle jag hitta en ersättare, en automatare, hade jag bestämt, och blev det en DS igen en DS-4, day-date. Mycket nöjd. Mer om det i annan tråd.

Ser fram emot att läsa och lära mig.
steampunk
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 16
Blev medlem: ons 26 nov 2014, 23:18

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav JakubL » fre 28 nov 2014, 12:10

Hello All!

My name is Jakub some of you may know me from other forums such as WUS or Rolex Forums and maybe from somewhere else as ''JakubL!!, I sell watches there quite frequently.
I am based in Czech republic located on German borders near Dresden city.
I was invited on this nice forum by Joonas and I am glad to be part of this. I hope you will welcome my offers here that I will add and we will maybe do some watch biz maybe eventually trades.
Thanks also to Jocke for speaking to me and explaining me the rules of sales on this site.

All the best
Jakub
Användarvisningsbild
JakubL
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 2732
Blev medlem: fre 28 nov 2014, 11:49
Ort: German/Czech rep. Borders

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav Stensbjerg » tis 23 dec 2014, 12:21

Hello every one.

My name i Jacob I'm 40 years old
and I work with facility management,

I have been watch crazy since I was about 13 years old,
And have been through watches from Seiko,Rolex,Sinn,Oris,Omega and JLC.

Today I have.
Seiko 200m Quartz diver (Beater)
Seiko Marinemaster 600m (SBDB001)
Citizen Promaster 1000m (autozilla)

Look forward too talk with your all in here. :!C
No matter you think you can, Or think you can't, your are right.
Henry Ford.
Stensbjerg
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 8
Blev medlem: tis 23 dec 2014, 12:03

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav gitarrjohan3 » sön 11 jan 2015, 18:35

Hej!

Johan heter jag och är en nygammal medlem som var aktiv här för några år sedan med ett annat nick. Klockintresset har väl gått lite upp och ned de senaste åren men jag börjar känna ett litet sug nu igen.
Min lilla samling består idag av:
Omega Planet Ocean -07 både med länk och två olika gummistraps, det ena med originalviklås
Panerai 112 -08 med gummi, svart skinn, cognac-kroko samt ett vintageskinn från Panerai
IWC Aquatimer chrono -07 med både länk och gummi.
Chopard Mille Miglia XL -11 med gummi samt Chopards svarta läderband med röda sömmar och hål i.
Hamilton kostymklocka, modell vet jag ej.
Certina guldkocka ca 30 år gammal i behov av renovering, ärvd.
gitarrjohan3
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 3
Blev medlem: sön 11 jan 2015, 17:37

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav Spencer » fre 20 feb 2015, 08:40

image.jpg
image.jpg (1.46 MiB) Visad 77802 gånger
Johan heter jag och är ny här, 35+ och har väl gillat klockor sen tidiga tonår. Började med olika Citizen Aqua och nu har jag en Seamaster Apnea och en speedmaster. Väntar på en Rolex Sub från -59 tror jag i mint, som för tillfället tillhör min morbror. Önskade att ekonomin tillåtit fler ur men som småbarnsförälder med studerande fru går alla deg till golf som är min andra passion.
Vill bara säga att jag tycker detta är ett väldigt trevligt forum och ser fram emot att få insupa massor av kunskap och bli en klocknörd :!O
Spencer
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 5
Blev medlem: ons 18 feb 2015, 10:31
Ort: Sweden

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav mjian » fre 20 feb 2015, 21:31

Tjena, Chris heter jag och är väl ingen storsamlare än ;)
Faktum är att jag har bara haft intresset mindre än ett år :) det började med att jag tyckte jag behövde och gjort mig förtjänt av en klocka.. Efter mycket velande fram och tillbaka så köpte jag en 16570 som jag var orroligt nöjd med! Där började intresset. Nu är den bytt mot en IWC 322702. Den får nog stanna ett tag ;) men nu går jakten vidare på en dykare, vi får se var de slutar :)
mjian
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 4
Blev medlem: tis 03 feb 2015, 18:10

Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav Franke » lör 21 feb 2015, 16:27

Spencer skrev:
image.jpg
Johan heter jag och är ny här, 35+ och har väl gillat klockor sen tidiga tonår. Började med olika Citizen Aqua och nu har jag en Seamaster Apnea och en speedmaster. Väntar på en Rolex Sub från -59 tror jag i mint, som för tillfället tillhör min morbror. Önskade att ekonomin tillåtit fler ur men som småbarnsförälder med studerande fru går alla deg till golf som är min andra passion.
Vill bara säga att jag tycker detta är ett väldigt trevligt forum och ser fram emot att få insupa massor av kunskap och bli en klocknörd :!O


Grymt kul o se en Apnea! Det var längesedan, du kommer trivas här!


"Do ær min væn Franke!"
-"Du er min vän Franke!"
Användarvisningsbild
Franke
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 873
Blev medlem: tor 11 okt 2012, 11:27
Ort: GBG

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav pdson » fre 13 mar 2015, 10:18

Klocklös Dalmas :-(
Har aldrig i hela livet ägt en klocka, men tjuvläst div klockforum för länge så nu är det dags för en, men min känsla är att det inte kommer att bara sluta med en klocka.....:-)

Övriga intressen är italienska bilar o andra saker som väsnas :-)


Patrik
pdson
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 3
Blev medlem: fre 13 mar 2015, 10:05

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav Jacke » sön 29 mar 2015, 13:37

Efter flera år lurkande här och på andra forum tänker jag att det är dags att presentera mig.
Har snöat in på Seiko och har en del: 6217, KS 4402, MM300, GS 564, SUS 4S15, SBDX012. Har även en Orfina Porsche Design.
Kortsiktiga målet är en Seiko 7123-823B aka viggen och en 5719. Om någon sitter på en Seiko Viggen och vill sälja hör gärna av er. Långsiktiga målet är en till Grand Seiko har dock svårt att bestämma om jag ska satsa på en vintage eller en nyare Hi-beat 36000. Är också sugen på en 6159. Innan inköpen måste dock en del av samlingen avyttras.

//Jacob
Jacke
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 16
Blev medlem: mån 17 nov 2014, 23:41

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav fd omegamannen » fre 10 apr 2015, 18:44

Har tidigare varit aktiv i Tony Axelson's forum, men klockintresset svalnade i några år för att nu vakna lite till liv igen. :)
Har för närvarande :

2 Casio G-shock (båda med solar power)
1 Grand Seiko automatic
1 Rolex DJ (vintage)
1 Certina DS diver (kvartsur)
1 Seiko Diver automatic
1 Seiko black monster
fd omegamannen
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 5
Blev medlem: fre 10 apr 2015, 16:12

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav JohnDoe » tis 14 apr 2015, 22:13

Hej hopp,
Är en glad gubbe i mina bästa år. Omega och Rolex är min huvudsakliga last. Har som många andra ett mörkt förflutet i Swatchträsket med väldigt många Swatch..... Får ibland återfall när jag är ute och reser och råkar gå förbi någon Swatchbutik. Annars är Kaplans auktioner alltid intressanta.
JohnDoe
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 16
Blev medlem: sön 12 apr 2015, 20:27

Re: Nya och gamla medlemmar,logga in och presentera er!

Inläggav Klockrenast » mån 08 jun 2015, 19:28

Hej, jag är ny här på forumet. Jag kan inte säga att jag är ett verkligt klockfreak, men tillräckligt mycket för att vilja vara med i forumet. Min fokus ligger mycket på det där med användarvänlighet och kanske inte så mycket på märke, mekanism och lyx och så vidare. Just nu så behöver jag mest klockor som jag inte gråter över då mitt liv ofta pågår med händerna djupt i diskbaljan eller i sandlådan så jag har på senare tid funnit många bra lösninagr för riktigt billiga klockor som ändå ser bra ut.
Hursomhelst, ska bli kul att delta i diskussioner och förhoppningsvis lära mig lite mer om klockor här på forumet!
Jag bloggar om klockor på http://Klockrent.info
Klockrenast
TimeToTalk medlem
 
Inlägg: 2
Blev medlem: mån 08 jun 2015, 19:23

FöregåendeNästa

Återgå till TimeToTalk

Vilka är online

Medlemmar online: Bing [Bot], Google [Bot], Majestic-12 [Bot]

cron
Amateur watchmaking